Miami til Bridgetown. Cruise i Karibien 25. November til 10. Desember, Curacao-Wilhelmstad

04.Desember

Wilhelmstad, Curacao

Willemstad er hovedstaden i Curaçao og den største byen i De små Antiller. Den var fram til 2010 hovedstaden i De nederlandske Antiller.

En by som har mye å by på.

På vei ut fra cruise terminalen blir vi møtt av fargerike småhus som selger souvenirer, før vi kommer inn i byen.

Byen har mange gavl hus i nederlandsk stil.

Otrobanda

Rif fort ønsker cruiseskip velkommen til Sint Anna Bay, og er 1 av 8 fort på øya og er en del av Willemstads byhavn på UNESCOs verdensarvliste.

Etter at det sluttet å bli brukt til militære formål, ble fortet omgjort til en regjeringsbygning og deretter en politistasjon. Nå er det Otrobanda-distriktets viktigste turist- og kjøpesenter siden det er lett tilgjengelig for turister som går av cruiseskipene i nærheten.

Det er flere distrikter i Curaçaos hovedstad. Otrobanda, Punda og Pietermaai. Vi kom i land i Otrobanda.

Punda

Vi gikk videre over til en flytende bro, Queen Emma bridge, og kom så til Punda området. Når den åpnes, blir du “fanget” i midten. Du kan ikke gå ut av noen av sidene før den fester seg igjen.

Broen skiller seg med jevne mellomrom fra østsiden av Sint Anna Bay for å tillate fartøy å passere inn i bukta.

Curaçao er kjent for Punda-distriktets rad med fargerike hus langs Sint Anna Bay.

Punda Love Heart.

Punda Love Heart

Fort Amsterdam er et fort som ligger i Willemstad på Curaçao. Det ble bygget i 1634 av Det nederlandske vestindiske kompani og tjenestegjorde ikke bare som et militært fort, men også som hovedkvarteret til Det nederlandske vestindiske kompani. For tiden brukes bygningen av regjeringen og Curaçaos guvernør.

Fort Amsterdam
Fort Amsterdam

Legenden sier at bygningene rundt Curaçao pleide å være hvite. Men en tidligere guvernør skyldte hodepinen på solens refleksjon fra de hvite bygningene. Hans løsning ble å få bygningene malt i forskjellige farger.

Flere koselige restauranter.

Barer i trange smug.

Masse gatekunst.

Queen Wilhelmina Park. Den historiske skulpturen er av dronning Wilhelmina av Nederland. Hun står fremtredende midt på plassen. Her med Openbar Ministerie i bakgrunnen som ser ut som en kirke men er et Statsadvokats kontor.

Wilhelmina var litt episk! Hun ble dronning som 10-åring og var dronning i 58 år fra 1890 til 1948. Dette var lengre enn noen annen monark i nederlandsk historie. Hun var også den første kvinnelige milliardæren i verden på grunn av sin forretningsmessige dyktighet. Gå kvinne makt!

Her er det en bokstav skulptur som staver ut ordet “D-U-S-H-I” som betyr “kjæreste” eller “sexy” i papiamentu (et kreolspråk som bare snakkes i nederlandsk Karibia).

Et restaurant og bar område gjemt bak en fasade som ser ut som en nedlagt fabrikk. som ligger helt ut i havgapet. Waterfort Terrace.

Punda Beach.

Et tre full av sommerfugl larver 🙂

Vi gikk tilbake over broen til Otrobanda området.

Tilbake i Otrobanda område gikk vi videre gjennom et område som vi ikke så veldig mange turister, Pietermaai distriktet. Her var det også gatekunst, forretninger og områder med boliger. Her fant vi en oppoverbakke med fargerike, enetasjes boliger langs Berg Altena Rd. Ja- folk bor faktisk i dem!

Pietermaai distriktet

På vei tilbake til skipet, tok vi en sveip innom en bar for å se litt på VM i fotball, og tok en velfortjent lokal øl etter mange timers vandring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.