Miami til Bridgetown. Cruise i Karibien 25. November til 10. Desember, Bonaire- Kaljendijk

05. Desember

Kralendijk er den nederlandske øyen Bonaires hovedstad. Navnet har vært i bruk fra rundt 1840. Blant den lokale befolkningen brukes også navnet Playa, som viser til stranden den ligger ved.

Vi gikk litt rundt i Kaljendijk.

Langs promenaden ved vannet kan man se fisker i alle regnbuens farger i det krystallklare vannet.

Pynte til jul gjør man over hele verden.

Byens koloniale bygninger er fargerike, og her kan man også se flere veggmalerier., og det er spesielt mange flamingoer i motivene.

Endel av byen var under oppgradering, så det ble et litt dårlig inntrykk av byen, og det var ikke så mye å se, da byen er veldig liten.

Fort Orange ligger rett ved kaia til cruise skipene, og er et militært festningsverk i Kralendijk, Bonaire. Opprinnelig bygget i 1639 som et navnløst fort av det nederlandske vestindiske kompaniet, og er den eldste strukturen på øya Bonaire. Fortet har aldri blitt brukt til det tiltenkte formålet. I 1816 ble den gjenoppbygd og fikk navnet Fort Orange

Salgsboder utenfor Fort Oranje.

Flere muligheter for shopping, og her var det også mange tilbud og valg av utflukter man kan være med på.

Det er muligheter for å bade rett ved cruise skipene.

Skal man til Bonaire, så er det nok bading og snorkling som er det stor, da vannet her var fantastisk klart.

Utseiling fra Bonaire.

Da vi seilte ut fra Bonaire, så vi noe av salt pyramidene. En særegen linje med hvite saltpyramider på den sørøstlige enden av øya. Hver pyramide, omtrent 50 fot høy, inneholder omtrent 10 000 tonn 99,6% rent salt. Avhengig av årstiden kan det være opptil 200 000 tonn salt pent stablet i lange rader som venter på forsendelse. Operasjonen benytter en serie på 250 mål store kondensatordammer. Saltvann trukket direkte fra Karibia, på rundt 3,5 prosent saltholdighet, eller fra den tilstøtende saltlakesjøen,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.