Salamanca, Madrid og Toledo.

28.06.2022- Salamanca

Vårt elvecruise på Douro var over, og tidlig på morgenen setter vi kursen mot Madrid.

vi kjører gjennom et område hvor det blir avlet opp mange okser. Disse oksene lever fritt ute på store områder hele livet. Når de skal slaktes blir de ofte brukt til Tyrefekting. Dette er en gammel tradisjon, og de mener da at oksene får en verdig død. Det er mange meninger om tyrefekting rundt om i verden.  Men i noen land er tyrefekting både en populær sport og en kulturell tradisjon. 

Det var også flere storker å se langs veien.

Den sjarmerende byen Salamanca, Spania

Ligger i Nordvest-Spania, ca to timer vest for Madrid og to timer øst for den Portugisiske grensen. Denne bemerkelsesverdige Unesco’s verdensarv by dateres tilbake til før-antikkens Roma perioden. Den er over to tusen år gammel!

Salamanca er en fascinerende by. Gamle byen er kjent for sin utsmykkede sandsteinsarkitektur og det historiske universitetet i Salamanca.

Vi gikk gjennom en fin gågate på vei til Plaza Mayor.

Plaza Mayor er kjent som “stuen” i Salamanca, og er et av de største offentlige torgene i Spania. Det ligger i hjertet av byen og, sammen med katedralen. Plaza Mayor ble bygget i 1755, og har noen av de mest imponerende barokk-stil arkitektur i Spania. Plassen er foret med restauranter, kafeer og turistbutikker.

Vi tok en snartur innom et marked. Mye rart å se på markeder rundt om i verden, og her er et bilde av det mest spesielle vi så her. Ikke vet jeg hva de bruker det til…

Marked Salamanca
“Muler”, marked i Salamanca

Det var mange fine bygninger å se i gamlebyen i Salamanca.

Vi spiste lunsj i Salamanca før vi kjørte videre til Madrid. Her ble vi underholdt med et flamenco show.

Madrid 28.06-02.07.2022

Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania og den autonome regionen Madrid. Byen har over 3,3 millioner innbyggere og i storbyområdet bor det om lag 6,5 millioner mennesker. Dette gjør den til den tredje største byen i EU. Madrid ligger midt i Spania på 667 meter over havet

Det var litt spesielt å komme til hotellet vårt i Madrid. Det var Nato samling i byen, og det var strengt vakthold overalt. Vi måtte alle gjennom sikkerhetskontroll for å komme inn, og all bagasje ble scannet.

Congreso de los Diputados er underhuset i det spanske parlamentet.

Madrid, Nato konferanse på Congreso de los diputados

Plaza de toros de Las Ventas, kjent som Las Ventas, er den største tyrefekterringen i Spania, som ligger i Guindalera-kvarteret i Salamanca-distriktet i Madrid. Den ble innviet 17. juni 1931.

Palacio Real er et stort slottsanlegg som ligger i Madrid i Spania. Palasset er den offisielle residensen til den kongelige familien

Palacio Real
Palacio Real

Catedral de la Almudena er en romersk-katolsk katedral i Madrid i Spania. Den er sete til det romersk-katolske erkebispedømmet Madrid. Katedralen ble vigslet av pave Johannes Paul II i 1993

catedral nuestra señora de la almudena

Plaza de la Villa er et urbant torg i Madrid sentrum, Spania. Plassen, som grenser til Calle Mayor, huser noen av de eldste bygningene som fortsatt er rundt i byen.

Plaza dele Villa

Plaza Mayor er et av de mest kjente landemerkene i Spania, og har en rik historie som strekker seg flere hundre år i tid. I dag er plazaen et naturlig møtested både for lokalbefolkning og turister som nyter tapas og et glass vin i solveggen på en av de mange uterestaurantene.

Vi var på Plaza de Mayor og spiste middag den ene kvelden.

El Mercado de San Miguel, ligger rett bak Plaza Mayor, og er det mest frekventerte matmarkedet i Spania.

Markedshall i Madrid

 Gamlebyen. Ved Plaza Mayor,  og de historiske små gatene rundt, som Calle Toledo og Calle de Cuchilleros, ligger det flere tapasbarer og restauranter på rad og rekke. Ta en tapastur når du kommer til byen. Da får man spist og drukket seg gjennom det historiske sentrum av hovedstaden. Prøv det gjerne både på dagtid og kveld. På kveldene yrer det av liv og underholdning i gatene. Litt roligere på dagtid. Vi var i Madrid i 4 dager, og prøvde flere restauranter i løpet av disse dagene.

Buen Retiro Park, En vakker park hvor mange innbyggere nyter dagen.

Retiro Park eller rett og slett El Retiro er en av de største parkene i Madrid, Spania. Parken tilhørte det spanske monarkiet til slutten av 1800-tallet, da det ble en offentlig park. I 2021 ble Buen Retiro Park en del av et kombinert UNESCOs verdensarvliste med Paseo del Prado

Parque del Retiro

Puerta de Alcalá er en nyklassisk port på Plaza de la Independencia i Madrid, Spania. Det var en port til de tidligere murene til Filip IV. Det ligger i nærheten av sentrum og noen få meter fra hovedinngangen til Parque del Buen Retiro.

Puerta de Alcala
Puerta de Alcala

Palacio de Cibeles, som tidligere var kjent som Telecommunications Palace. Det ble designet på begynnelsen av 1900-tallet som hovedkvarteret til National Postal Service.

Palacio de Cibeles

Her er det en restaurant på toppen, hvor man nyte et glass med flott utsikt.

Utsikt fra restaurant på toppen av Palacio de Cibeles
Utsikt fra restaurant på toppen av Palacio de Cibeles

En annen Tak terrasse vi fant med spektakulær utsikt var på Four Season Hotell.

Palace of Fomento, også kjent som Ministry of Agriculture Building, er en kontorbygning fra det nittende århundre. Også ett flott bygg.

Palace of Fomento

Rett over gaten ligger Atocha tog stasjon. Her tok vi toget videre til Alicante da våre dager i Madrid var over. Hurtigtog fra Madrid til Alicante tar bare 2,5 timer.

Like i nærheten ligger også Centro Arte Reina Sofia. Ett kunst galleri med mange kjente kunstnere som bla Salvador Dali.

Det er utrolig mye å se på i Madrid, og vi trasket nok flere mil rundt i denne byen for å prøve å få med oss litt av det. Puerta Del Sol som et av de travleste og mest populære steder i Madrid, var under restaurering, så denne plassen var stengt når vi var der… Vi kommer nok helt sikkert tilbake.

Toledo

Vi hadde utflukt til Toledo fra Madrid. En knapp times kjøretur. Toledo må være en av Spanias vakreste byer. Middelalderarkitektur over alt, majestetiske, historiske bygninger, brostein, slott og borger.

Toledo

Byen ligger på en høyde, omringet av elven Tajo, og er en fryd for øyet med sine vakre bygninger og historiske slott.

Toledo med elven Tajo

El Acázar de Toledo ligger på byens høyeste punkt og er bygget på ruinene av en romersk festning.

Slottet har tidligere vært bebodd av kongelige familiemedlemmer, og har også vært benyttet som kongelig fengsel, men er i dag en severdighet åpent for publikum.

El Acázar deToledo
El Acázar deToledo

For å gå inn til byen fra utsiktspunktet over byen, måtte vi gå over en flott bro over elven Tajo.

Toledo har vært bebodd siden bronsealderen, og byen har derfor en mangfoldig og spennende historie. I mange år levde muslimer, jøder og kristne side om side her, noe byens kulturelle mangfold og spennende arkitektur er et godt bevis på.

Fra romertid het byen Toletum. Etter at vestgoterne ble drevet ut av Gallia i 507, ble Toledo gradvis (under herskere som Teudis og Athanagild, mellom 527 og 567) deres nye hovedstad. Den fungerte som dette til maurerne la hele Den iberiske halvøy under seg fra 711.

Her finner man flere butikker som selger “middelalder” ting. Alt fra rustninger til sverd.

Byens landemerke er katedralen Santa Maria de Toledo. Mektig og fantastisk vakker!

Santa Maria de Toledo

Det er stor mandel produksjon i området, og Toledo er kjent for sin marsipan. På “Panaderiane” får man kjøpt de i mange varianter, med diverse smaker.

Bakeri

Plaza de Zocodover. Dette er et sjarmerende torg som har valg av mat i tillegg til shopping. Her har de også flere utsalg av marsipan.

Tusen takk til Heidi i AmaWaterways som hjalp oss med bestillingen av denne reisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.