Cruise, Forth Lauderdale-Karibien-Sør Amerika-Antarktis, Dag 12-15

Dag 12

Devils Island, French Guiana

Devils Island

En veldig varm dag, og vi reiste i land for å gå rundt på Devils Island. Øya er så liten, så vi fikk utdelt ett kart, og ruslet rundt på egen hånd. En veldig spennende øy å besøke. Her var det fangekoloni i nesten 100 år, og mange av bygningene står fremdeles. Nå er det også restaurant og souvernir butikk her, og muligheter for overnatting.

Devils Island
Sykehuset på Devils Island
Kirken på øya
Leilighetsbygg på Devils Island
“Basseng” på Devils Island

 

Devils Island var den strengeste delen av en fransk fangekoloni inntil 1946. 

Devils Island
Celler på Devils Island
Celler på Devils Island

Fangekolonien ble grunnlagt av Napoleon III i 1852, og Djevleøya ble et av de mest berømte fengsler i historien. Den tilhørte fangekolonien som hadde sitt hovedkvarter i Kourou på fastlandet, og som også omfattet andre øyer. Navnet brukes ofte som fellesbetegnelse på hele straffekolonien. Omkring 80 000 fanger ble sendt dit mellom 1852 og 1946 og svært mange av dem vendte aldri tilbake fra det sykdomsbefengte fengselet. Djevleøya huset bare et fåtall av disse fangene, hva gjaldt sykdom var det ikke det verste stedet, ettersom epidemier ikke så lett nådde øya.

Fordi Djevleøya var den delen av straffekolonien som det var vanskeligst å rømme fra ble gjerne de fangene som utgjorde den største rømningsfaren plassert der. De kunne være alt fra politiske fanger til mordere. Blant kjente fanger var den uskyldig dømte jødiske offiseren Alfred Dreyfus og den senere forfatteren Henri Charriere. Det var gjennom Dreyfus’ skjebne at det oppsto mye publisitet omkring øya  1895.i  Charrière, oftest kjent som Papillon, klarte å rømme fra Djevleøya, og skrev boken Papillon om sine erfaringer. Den er senere filmatisert, med Steve McQueen og Dustin Hoffman i hovedrollene.

Devils Island
Devils Island

 

Vi så også noen dyr på vår vandretur rundt øya.

Påfugl
Devils Island
Apekatter
Apekatter

 

Dag  13-15

Vi krysser Equator

3 Nye sjødager, og vi er på vei til Brasil.

Den andre dagen til sjøs, 15. November krysset vi ekvator, litt over kl 12. Da var det en seremoni på dekk, hvor “Polliwogs” ble “Shellbacks”. Dette er en historisk tradisjon,  for første gangs kryssere, hvor man da blir “sønner av kong Neptun”, havets Konge. Underholdningsavdelingen på båten, lagde stor stå hei, og kong Neptun var selvfølgelig til stede. Alle Polliwogs måtte kysse en fisk, og hoppe i bassenget.

Kong Neptun
Crossing the Equator Ceremony
Crossing the Equator Ceremony, venter på tur…
Crossing the Equator Ceremony, Kysser fisken

 

Den tredje sjødagen, 16. November, var det også aktiviteter i bassenget, og det ble servert Kaviar og Champagne.

Kaviar og Champis

Cruise, Forth Lauderdale-Karibien-Sør Amerika-Antarktis, Dag 9-11

Dag 9

Barbados, Bridgetown

Ut på tur, Discover Barbados. Sightseeing med buss rundt nesten hele øya.

Vi startet turen langs den historiske vest kysten av Barbados. Den blir kalt for US kystlinjen da det er mange styrt rike Amerikanere som har kjøpt opp tomter her og bygd noen voldsomme palasser.

Strender på Vestkysten
US Million villaer

Innimellom alle palassene ligger noen av de gamle orginale husene. Det er også slik de fleste av husene på den andre siden av vegen ser ut. Store motsetninger. Mange som har hatt hus her i generasjoner, selger tomtene sine dyrt til Amerikanerne, som villig betaler en god sum for å kapre seg en tomt i strand linjen. Men alle strendene på Barbados er offentlige, så hvem som helst kan ferdes forbi, og bruke stranda utenfor husene.

Barbados

 

Vi kjørte så innover i landet, og passerte sukkerrør plantasjer, landsbyer, og noen gamle vindmøller,  før vi kom over til østkysten av Barbados. Flott landskap, og veldig spesielt med alle de store steinene som ligger på Batsheba strendene her.

Utsikt Barbados
Vindmøller
Øst Kysten, Barbados
Øst Kysten, Barbados

 

Vårt neste stopp var på St Johns Parish Church, som står på en høyde, ca 400 moh.

St John`s Church
Familie graver ved St John`s Church
Utsikt fra St John`s Church

Vi avsluttet rundturen på Sunbury Plantation House. Ett levende monument fra hvordan livet var for plantasjeeiere på 1800 tallet, når øya var styrt av Storbritannia. Huset er restaurert, og gjort om til ett museum, hvor man både ser klær, møbler og verktøy som ble brukt på denne tiden. Her fikk vi også servert lunch.

Sunbury Plantation House
Sunbury Plantation House
Sunbury Plantation House
Sunbury Plantation House

 

Så gikk turen tilbake til Bridgetown. Vi ruslet her en runde på egenhånd, og fikk sett litt av byen. Her ligger det flotte strender helt opp til byen.

Bridgetown
Bridgetown
Bridgetown
Bridgetown

 

Dag 10 og 11

Sjø dager. 2 rolige, deilige dager som ble brukt til soling, lyd bok, organisere bilder, shuffleboard, trening osv.